گام به گام تا ترک خودارضایی با دوره ای که زندگیتان را تکان می دهد!

خودارضایی، عادتی خاموش و گسترده است که بسیاری از نوجوانان و جوانان امروزی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و آرزوی ترک آن را در سر دارند. چرخه خستگی روحی و حس تهی بودن پس از هر بار انجام این عمل، تجربه‌ای آزاردهنده است که فرد را در دور باطلی از پشیمانی و تکرار گرفتار می‌سازد. در شرایط کنونی جامعه که فاصله میان بلوغ ذهنی و جسمی تا ازدواج طولانی شده است، خودارضایی به دامی تبدیل شده که نه تنها روح و روان، بلکه جسم افراد را نیز تخریب می‌کند و زمینه ساز بیماری‌هایی نظیر افسردگی می‌شود. این مقاله با هدف واکاوی عمیق خودارضایی، از علل و عوارض آن گرفته تا معرفی تضمینی‌ترین روش‌های ترک، تلاش دارد تا راهنمایی جامع و حامی قدرتمندی در این مسیر پر فراز و نشیب برای شما باشد.

گام به گام تا ترک خودارضایی با دوره ای که زندگیتان را تکان می دهد!

 

شاید باورتان نشود، اما ترک خودارضایی آرزویی است که بسیاری از افراد در حسرت تحقق آن روز را به شب و شب را به صبح گره می زنند. خستگی روحی و حس تهی بودن پس از هر بار خودارضایی آنقدر آزار دهنده است که فرد هر بار با خودش می گوید این آخرین بار است، اما این چرخه لعنتی باز هم ادامه دارد.

بگذارید بی تعارف بگوییم؛ خودارضایی بیماری خاموشی است که اکثر قریب به اتفاق نوجوانان و جوانان امروزی با آن دست و پنجه نرم می کنند. نتایج آمار و تحقیقات حاکی از آن است که فاصله میان بلوغ ذهنی و جسمی تا ازدواج در خوش بینانه ترین حالت ممکن، ده سال می باشد. پر واضح است که در چنین شرایطی خودارضایی گریبان گیر بسیاری از افراد شده و آن ها را از پای در می آورد. چنین افرادی نه تنها ذهن و روح خود را خدشه دار کرده و پای بیماری هایی همچون افسردگی را به زندگیشان باز می کنند؛ جسم خود را نیز تخریب می سازند.

ما در این مطلب بر آن شده ایم که سیر تا پیاز خودارضایی و روش های ترک تضمینی آن را کف دست شما بگذاریم. امید است که در این مسیر پر فراز و نشیب حامی لحظه های سختتان باشیم!

 

 

خودارضایی چیست؟

همان طور که در جریان هستید، غریزه جنسی یکی از قوی ترین و در عین حال سرکش ترین غریزه ها در میان جوامع بشری است. همین غریزه گاهی کار دست انسان داده و او را در دامی به نام خودارضایی می اندازد. خودارضایی که از آن تحت عناوین دیگری همچون استمنا یا جلق زدن نیز یاد می کنند، یکی از روش های ارضای میل جنسی محسوب می شود که دست بر قضا با سرعتی باورنکردنی در حال گسترش است.

 

خودارضایی همان طور که از نامش پیداست، روشی است که در آن فرد با هدف برانگیختگی جنسی و کاهش فشار جنسی به تحریک اندام تناسلی یا سایر نواحی حساس بدن خود می پردازد. این روش که عمدتا فرد را به اوج لذت جنسی (انزال یا ارگاسم) می رساند، معمولا با دست انجام می شود. البته گاهی فرد برای تجربه اوج لذت به استفاده از اشیاء معمولی یا اسباب بازی های جنسی نظیر لرزاننده ها نیز روی می آورد.

 

برخلاف ادعای برخی که استمنا را فعالیتی سالم و طبیعی می‌دانند، این عمل حتی در کمترین میزان نیز می‌تواند اثرات مخربی بر جسم و روان داشته باشد. استمنا به‌طور ذاتی سلامت جسمی و روانی شما را تهدید کرده و به روابط زناشویی آسیب جدی وارد می‌کند. اگر درگیر این عمل هستید، ضروری است که هرچه سریع‌تر برای ترک آن اقدام کنید.

 

بسیاری از افراد بر این باورند که خودارضایی تنها در میان مردان شایع بوده و زنان از این معضل رنج نمی برند. اما حقیقت چیزی جز این است و خودارضایی سن و جنسیت نمی شناسد. چه بسیار مردان، زنان و حتی نوجوانانی که در دام خودارضایی افتاده و هرچه تلاش می کنند، راه رهایی نمی یابند.

آیا تا به حال به این موضوع اندیشیده اید که چرا افراد به خودارضایی روی می آورند؟!

 

 

 

علل خودارضایی

همه ما به خوبی می دانیم که با فرا رسیدن دوره بلوغ سروکله نیازهای جنسی پیدا می شود. این نیازها در برخی افراد شدت کمتری داشته و در وجود برخی دیگر شعله می کشند. به همین خاطر است که گروه اول این دوران را بدون کوچکترین دردسر و آسیبی سپری می کنند و گروه دوم در صورت نداشتن شریک جنسی، به خودارضایی روی می آورند. اگرچه تلخ، اما حقیقت این است که بعضی افراد حتی پس از ازدواج و با وجود داشتن شریک جنسی نیز خودارضایی می کنند. می پرسید چرا؟!

علل خودارضایی در نوجوانان و بزرگسالان بسیار متعدد و متنوعند. در ادامه این علل را معرفی و به اختصار مورد بحث و بررسی قرار می دهیم.

 

 

علل خودارضایی در نوجوانان

همانگونه که اشاره کردیم، خودارضایی اغلب از دوران نوجوانی آغاز شده و ادامه دار می شود. اصلی ترین علل خودارضایی در نوجوانان به قرار زیرند:

 

بروز تغییرات جسمی

پر واضح است که با شروع دوره نوجوانی، تغییرات هورمونی در بدن فرد به اوج می رسند. اگر بگوییم ظهور این تغییرات و بروز تغییرات جسمی جزء اصلی ترین دلایل گرایش فرد به استمنا هستند، گزاف نگفته ایم. نوجوانان در این سنین عاشق انجام کارهای هیجانی هستند و تمایلات جنسی بسیار زیادی دارند. آن ها در این دوران حساس درگیر رویاپردازی و خیالبافی های جنسی شده و شراره های آتش ناشی از میل جنسی را در وجود خود روشن می کنند. این جاست که پای خودارضایی به ماجرا باز می شود.

 

وجود عوامل محرک

یکی دیگر از اصلی ترین دلایلی که موجبات خودارضایی در نوجوانان را فراهم می سازد، وجود عوامل محرک است. نوجوانان در این سنین گرایش قابل توجهی به دیدن فیلم های تحریک کننده و عکس های جنسی دارند. آن ها اغلب در محیط هایی حاضر می شوند که جنس مخالف با پوشش هایی تحریک کننده در آن جا حضور دارد. این مسائل دست به دست هم داده و میل نوجوان به استمنا را تشدید می کنند.

 

استرس و اضطراب

همه ما به خوبی می دانیم که دوره نوجوانی دوره ای حساس و سرشار از تنش و استرس و اضطراب است. از یک سو درس و کار و از سوی دیگر تغییرات ظاهری ای که چندان خوشایند نیستند؛ فرد را تحت فشار قرار داده و بر استرس او می افزایند. به عقیده روانشناسان استرس مادر اختلالات روحی ریز و درشت است؛ پس در این که می تواند منجر به خودارضایی شود، هیچ شکی نیست.

نتایج تحقیقات انجام شده در این زمینه حاکی از آن است که خودارضایی باعث کاهش فشار روحی می شود. لذا نوجوان در این شرایط ترجیح می دهد که با استمنا به استرس خود پایان داده و از این طریق میل جنسی خود را نیز اقناع کند.

 

نیاز به ارضای جنسی

بسیاری از نوجوانان نیاز به ارضای جنسی و تجربه لذت را در وجود خود احساس می کنند. آن ها بهترین راه برای پاسخگویی به این نیازها را استمنا دیده و از این طریق برای رفع نیارهای خود می کوشند.

مطالعه بیشتر
چگونه پورنوگرافی ذهن را از تتا به بتا می‌کشاند

 

 

 

علل خودارضایی در بزرگسالان

متاسفانه تعداد بزرگسالانی که خودارضایی می کنند، کم نیست که هیچ؛ خیلی هم زیاد است. این افراد به چند دلیل مهمی که در ادامه آورده ایم، به این کار دست می زنند:

 

عدم همراهی شریک جنسی

یکی از اصلی ترین دلایل گرایش بزرگسالان به خودارضایی، عدم همراهی شریک جنسی در رفع نیازهاست. این مشکل غالبا در میان زوج هایی که یکی از آن ها گرایش چشمگیری به رابطه جنسی داشته و دیگری بسیار سرد است، رخ می دهد. در چنین شرایطی فردی که سرشار از شهوت و میل جنسی است، به ناچار برای رفع نیازهای جنسی خود به استمنا روی می آورد.

 

عدم لذت از رابطه جنسی

شاید باور نکنید، اما حقیقت این است که برخی از افراد از رابطه جنسی لذت نمی برند. برای مثال زوج هایی که به هر دلیلی عاشق یکدیگر نیستند و یا آن دسته از زوج هایی که پیش از شروع رابطه، معاشقه کافی ندارند؛ به اوج لذت جنسی نمی رسند. در نتیجه به خودارضایی گرایش پیدا کرده و بدین ترتیب احساس رضایت جنسی می کنند.

 

 

علل روانشناسی خودارضایی

برخلاف تصور برخی پزشکان که تب را صرفاً نشانه‌ای از بیماری می‌دانند، متخصصان سلامت روان هشدار می‌دهند که استمنا خود یک رفتار آسیب‌زا و نشانه‌ای از اختلالات عمیق‌تر روانی است. این عمل، حتی در کمترین میزان، فرآیندی غیرطبیعی و مضر تلقی می‌شود. استمرار در انجام آن، چه به‌صورت محدود و چه گسترده، به مشکلی جدی تبدیل می‌شود که نیاز به درمان ریشه‌ای و فوری دارد.

 

طبق بررسی های انجام شده اکثر قریب به اتفاق افرادی که دست به خودارضایی می زنند، از افسردگی و اضطراب رنج می برند. دیده شده که این افراد پس از درمان ریشه ای افسردگی و تغییر در عملکرد خود، تعداد دفعات خودارضایی را به مرور کاهش داده و در نهایت موفق به ترک آن شده اند. به همین دلیل است که می گویند گاهی خودارضایی دلیل روانشناسی دارد. اصلی ترین دلایل روانشناسی این معضل عبارتند از:

 

عدم توانایی در مدیریت استرس و احساسات

بسیاری از افرادی که توانایی مدیریت استرس، اضطراب و سایر احساسات منفی را ندارند، با هدف کاهش فشارهای روانی به خودارضایی روی می آورند.

 

فرار از واقعیت

شمار زیادی از افراد برای این که از واقعیت ها و مشکلات زندگی خود فرار کنند، دست به استمنا می زنند.

نقص در روابط اجتماعی  

اکثر قریب به اتفاق افرادی که روابط اجتماعی قابل قبولی ندارند، خودارضایی را راهی ساده برای پر کردن خلاء های احساسی و اجتماعی خود می دانند.

نقص در خودشناسی

اغلب افرادی که از نیازها و احساسات خود آگاه نیستند و توانایی خودشناسی ندارند، به خودارضایی روی می آورند.

اکنون که با خودارضایی و علل مختلف وقوع آن آشنا شدیم، وقت آن فرا رسیده که به بحث درباره عوارض این عمل بپردازیم.

علل روانشناسی استمنا

 

عوارض روانی و جسمانی خودارضایی افراط گونه

همان گونه که پیش تر نیز گفتیم، خودارضایی، عوارض جسمی و روانی بسیاری را رقم خواهد زد. مهم ترین عوارض روانی خودارضایی افراط گونه عبارتند از:

 

کاهش تمایلات جنسی

عجیب و غیر قابل باور به نظر می رسد، اما حقیقت این است که استمنا در درازمدت باعث کاهش تمایلات جنسی می شود. نتایج تحقیقات نشان می دهد افرادی که به صورت افراطی استمنا می کنند، به مرور تمایلات جنسی طبیعی خود را از دست داده و با مشکلات جنسی بسیاری مواجه می شوند.

 

اختلالات جنسی

یکی از مهم ترین عوارض خودارضایی افراط گونه بروز اختلالات جنسی مانند ناتوانی جنسی، شرطی شدن ارضای جنسی، زودانزالی، سردمزاجی، ارضا نشدن در رابطه با شریک جنسی و… است.

 

تاثیر منفی بر روابط

خودارضایی می تواند روابط شخصی و اجتماعی فرد را تحت تاثیر قرار داده و او را با مشکلات بسیاری رو به رو کند. چرا که این کار زمان و انرژی زیادی از فرد سلب می نماید. به همین دلیل است که می گویند این دسته از افراد با گذشت زمان به انزوای اجتماعی رسیده و از حضور در جمع گریزان می شوند.

 

کاهش اعتماد به نفس

آنان که تجربه خودارضایی دارند، به خوبی در جریان حس عذاب وجدان و خجالت پس از آن هستند. حتی این پدیده می تواند نشخوار فکری فرد را در پی داشته و زمینه ساز بروز تنش های روانی شود. این احساسات منفی اعتماد به نفس فرد را به شدت کاهش داده و او را به فردی گوشه گیر و منزوی تبدیل می کنند.

 

افزایش سطح استرس و اضطراب

استرس، اضطراب و افسردگی از جمله مشکلاتی هستند که در پی استمنا افراط گونه نمود پیدا می کنند. هرچه اعتیاد فرد به این مشکل بیشتر شود، مشکلات روانی وی ریشه دارتر خواهند شد.

 

احساس گناه

غالبا احساس گناه گریبان افرادی را که به طور مداوم خودارضایی می کنند، می گیرد. این افراد پس از هر بار استمنا خود را سرزنش کرده و برای فرار از این حس ناخوشایند، به مصرف مواد مخدر، الکل و… روی می آورند. حتی گاهی احساس گناه افراطی فرد را مستعد خودکشی نموده و او را در آستانه مرگ قرار می دهد.

 

عوارض روانی خودارضایی افراط گونه غیر قابل چشمپوشی است. با این حال عوارض جسمانی آن را نیز نمی توان انکار کرد. در ادامه به معرفی و بررسی مهم ترین عوارض جسمانی استمنا افراط گونه می پردازیم.

 

 

لاغری

اگرچه لاغری یکی از عوارض مستقیم خودارضایی محسوب نمی شود، اما اعتیاد به این مشکل می تواند در نهایت ضعف جسمانی و لاغری فرد را در پی داشته باشد. چرا که تکرار این عمل موجب از دست رفتن سطح قابل توجهی از انرژی شده و قوای جسمانی را ضعیف می کند. بسیار دیده شده که برخی از افراد در طول روز چندین بار خودارضایی می کنند. این مسئله علی الخصوص هنگامی که مواد غذایی مورد نیاز بدن به درستی تامین نگردند، فرد را به دردسر می اندازد.

 

احساس سوزش و خارش در ناحیه تناسلی

تکرار مداوم خودارضایی حساسیت پوست ناحیه تناسلی را بالا برده و باعث خارش و سوزش این ناحیه می شود. بروز حساسیت های پوستی از دیگر مشکلات متعددی است که تکرار زیاد استمنا در پی دارد.

 

ابتلا به قارچ و عفونت

اکثر قریب به اتفاق افرادی که با وسایل گوناگون نظیر اسباب بازی های جنسی و ویبراتورها خودارضایی می کنند، با این عارضه مواجه می شوند. آن ها اغلب پیش از شروع خودارضایی وسیله و ناحیه تناسلی را به خوبی تمیز نکرده و بدین ترتیب؛ زمینه را برای رشد قارچ و ابتلا به عفونت فراهم می سازند.

مطالعه بیشتر
چطور انرژی جنسیت رو به نیروی خلق تبدیل کنی

 

ریزش مو

یکی از شایع ترین عوارض تکرار خودارضایی ریزش مو است. این ریزش ابتدا در نواحی کنار سر نمود پیدا می کند و به مرور به سایر نقاط گسترش می یابد. اصلی ترین دلیل بروز این عارضه، بر هم خوردن تعادل هورمون ها در اثر استمنا است. با این کار مقدار هورمون های جنسی به طرز عجیبی در بدن افزایش پیدا کرده و فرد را با مشکلاتی نظیر ریزش مو مواجه می سازد. علاوه بر این خروج مایع منی از بدن مردان، مواد مغذی بدن آنان را هدر داده و باعث بروز مشکلات مختلفی نظیر ریزش مو می شود.

 

درد بیضه یا کشاله ران

احساس درد موقت در بیضه ها و کشاله ران از جمله مهم ترین عوارض جسمانی خودارضایی است. در صورتی که این عمل با حرکات زیاد همراه بوده و با فشار قابل توجه انجام شود، درد احساس شده در این نواحی شدیدتر خواهد بود.

 

خستگی

خودارضایی مداوم باعث خستگی و احساس ضعف می شود. افرادی که به طور مکرر این عمل را با فشار زیاد انجام می دهند، به مرور زمان ضعیف و ضعیف تر می شوند.

سایر عوارض جسمانی خودارضایی افراط گونه عبارتند از:

  • آسیب به اعصاب آلت
  • آماس پروستات، کیسه منی، کلاهک آلت، مجاری ادراری و…
  • زخم شدن دور ناحیه تناسلی
  • انزال زودرس
  • عدم تعادل ذهنی و جسمی
  • کمردرد

 

 

خودارضایی از نگاه اسلام

دین مبین اسلام خودارضایی را حرام و گناه کبیره می داند. خداوند در آیه 7 سوره مومنون خطاب به بندگانش فرموده است که ارضا شدن به هر روشی غیر از همسرهایتان حرام می باشد. در واقع خدای متعال در این آیه حرام بودن استمنا را به بندگان خود اثبات نموده است.

شاید این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که دلیل حرام بودن خودارضایی از دیدگاه اسلام چیست؟

خودارضایی در دین مبین اسلام حرام است، چون:

  • باعث کمرنگ شدن یاد خدا در دل ها می شود.
  • باعث غلبه نفس اماره بر شما می شود.
  • راه را برای ارتکاب به گناهان دیگر هموار می سازد.
  • میل به نماز و روزه را می کاهد.
  • شما را از مسیری که خداوند برایتان مقدر نموده، خارج می سازد.
  • جسم و روانتان را نابود می کند.

 

رسول خدا (ص) در این باره چنین فرموده اند:

کسی که با کف دست خود ازدواج می کند، از رحمت خدای بزرگ محروم است.

 

چرا خودارضایی اعتیاد آور است؟

اصلی ترین دلیلی که باعث گرفتار شدن شما در دام اعتیاد به خودارضایی می شود، ترشح دو ماده شیمیایی دوپامین و اندورفین در مغزتان است. حتما می پرسید دوپامین و اندورفین چگونه موادی هستند؟!

دوپامین یک انتقال دهنده عصبی است که امکان تجربه اوج لذت جنسی را برای شما فراهم می سازد. اندورفین نیز هورمونی است که در هنگام استرس و انجام فعالیت های سنگین بدنی در مغز ترشح شده و شما را در راستای بهبود اوضاع یاری می دهد.

هنگامی که خودارضایی می کنید، بدن مقدار قابل توجهی دوپامین و اندورفین ترشح می کند. تکرار این عمل باعث می شود که مغزتان فکر کند که تنها با خودارضایی به این حجم از لذت و آرامش می رسد. در نتیجه به طور ناخواسته معتاد این عمل شده و بر تکرار آن مداومت می ورزید.

 

 

علائم اعتیاد به خودارضایی

اعتیاد به خودارضایی نیز درست مانند هر اعتیاد دیگری علائم متعدد و متنوعی دارد. لازم به ذکر است که این علائم از نظر تعداد و شدت از فردی به فرد دیگر متفاوت هستند. بی شک هرچه اعتیاد شما به این عمل بیشتر باشد، علائم آن شدیدتر خواهد بود. تا جایی که ناگهان به خودتان می آیید و می بینید که آثار سوء این اعتیاد آزاردهنده ابعاد مختلف زندگیتان را در بر گرفته است؛ از ابعاد جسمی گرفته تا ابعاد شناختی و اجتماعی و عاطفی و…

رایج ترین علائم اعتیاد به خودارضایی عبارتند از:

  • از دست دادن قدرت درک
  • عدم کنترل بر میل و وسوسه
  • درگیری با استرس و اضطراب
  • تحت تاثیر قرارگیری زندگی شخصی و شغلی
  • عدم تمرکز
  • صرف زمان زیاد برای استمنا
  • انجام خودارضایی در زمان ناراحتی

 

افرادی که به انجام عمل استمنا اعتیاد پیدا کرده اند، در اکثر مواقع از حضور در جمع و مهمانی ها سر باز زده و ترجیح می دهند با خود خلوت کنند. آن ها همچنین از وقت گذرانی با همسرشان لذت نمی برند و به دنبال فرصتی هستند که در خلوتشان خودارضایی کنند. اگر هر یک از این علائم را دارید، باید بگوییم که به انجام این عمل اعتیاد پیدا کرده اید و بهتر است به فکر راه چاره ای برای ترک خودارضایی باشید.

 

 

 

بهترین راهکارهای ترک خودارضایی

فراموش نکنید که خودارضایی در درازمدت می تواند آسیب های جبران ناپذیری به جسم و روح شما وارد کند. پس بهتر است هرچه زودتر آستین همت بالا زده و با اراده ای آهنین به ترک این اعتیاد مخرب بپردازید. بدین منظور راهکارهای مختلفی پیشنهاد شده است که در ادامه برخی از مهم ترین آن ها را برمی شماریم:

  • به یاد داشته باشید که ترک خودارضایی فرآیندی زمان بر است. پس صبر و حوصله به خرج داده و انتظار نداشته باشید که این عادت را یک شبه کنار بگذارید.
  • هنگام خواب و استراحت لباس های پوشیده بپوشید تا دسترسی به اندام تناسلی برایتان ساده نباشد.
  • از پوشیدن لباس های تنگ که بدنتان را تحریک می کنند، بپرهیزید.
  • سعی کنید زمان تنهایی خود را به حداقل رسانده و با حضور در جمع فرصت استمنا را از خودتان دریغ کنید.
  • به جای تمرکز بر روی استمنا، بر روی فعالیت های مفید تمرکز کنید.
  • ورزش کنید.
  • غذای سالم بخورید.
  • بلافاصله بعد از صرف غذا نخوابید.
  • روی شکمتان نخوابید.
  • از تماشای پورنوگرافی و هرگونه تصویر تحریک آمیز بپرهیزید.
  • انگیزه داشته باشید و حس شرمندگی را از خودتان دور کنید.
  • حدالامکان با یک مشاور یا سکس تراپیست در ارتباط باشید.

 

 

نوفپ؛ دوره ای که زندگیتان را تکان می دهد!

اگر از اعتیاد به خودارضایی به ستوه آمده اید و با راهکارهای اینترنتی هم موفق به ترک نشده اید، ناامید نشوید. آنچه برای رهایی کامل نیاز دارید؛ یک دوره ترک خودارضایی تاپ و جامع است. دوره ای که دستتان را گرفته و قدم به قدم تا ترک این عادت مخرب همراهیتان می کند. اگر می خواهید یک تکان اساسی به زندگیتان بدهید و شادابی از دست رفته تان را بازگردانید؛ در دوره پیشنهادی ما شرکت کنید. قول می دهیم که دیگر سراغش نخواهید رفت؛ این خط، این هم نشان!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!

سیر تا پیاز خودارضایی؛ این عادت مخرب را آسان ترک کنید!

آنچه در این پست میخوانید سیر تا پیاز خودارضایی؛ این عادت مخرب را آسان ترک کنید!خودارضایی چیست؟نحوه خودارضایی در مردان…

بیشتر بخوانید

خودارضایی؛ انحرافی جنسی که علم و دین بر ترک آن تاکید دارند!

آنچه در این پست میخوانید خودارضایی؛ انحرافی جنسی که علم و دین بر ترک آن تاکید دارند!خودارضایی چیست و چگونه…

بیشتر بخوانید

گنبد آهنین انسان: چگونه نوفپ هاله‌ی انرژی شما را ضد‌ضربه می‌کند؟

آنچه در این پست میخوانید گنبد آهنین انسان: چگونه نوفپ هاله‌ی انرژی شما را ضد‌ضربه می‌کند؟بخش اول: گنبد آهنین؛ یک…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *